«من خوب میدانم که زنان چه چیزی میخواهند؛ آنها میخواهند که زیبا باشند.»
این جمله معروف والنتینو کلمنته لودوویکو گاراوانی (زاده ۱۱ می ۱۹۳۲ در وُگِرا، ایتالیا) که بیشتر با نام «والنتینو» یا «وَلنتینو» شناخته میشود و طراح مد ایتالیایی و موسس برند و کمپانی والنتینو اس پی ای، است. والنتینو گاراوانی یکی از مشهورترین طراحان لباس جهان و خالق برند نامی والنتینو است. او همچنین یکی از تاثیرگذارترین چهرههای کشور ایتالیا بوده که موفق به دریافت نشان شایستگی از رییسجمهور ایتالیا شده است. این طراح خلاق به تنهایی امپراطوری عظیم والنتینو را بنا کرد.
والنتینو در سال ۱۹۳۲ در شهر وُگِرا واقع در شمال ایتالیا به دنیا آمد. والنتینوی جوان زمانی که فقط ۱۷ سال سن داشت، ایتالیا را به مقصد پاریس ترک کرد و در مدرسه عالی هنرهای زیبا و سپس در انجمن سندیکای مد در پایتخت فرانسه مشغول به تحصیل شد. پس از اتمام تحصیلات خود برای یادگیری عملی آنچه آموخته بود به کارآموزی پرداخت.
شکل گیری برند والنتینو
گاراوانی در سال ۱۹۵۹ به شهر رم بازگشت و کمپانی والنتینو را تاسیس و خط تولید لباسهای خود را به راه انداخت. اما حدودا سه سال طول کشید تا راه موفقیت خود را طی کند و به عرصه جهانی قدم بگذارد. شهرت و درخشش او در اولین حضور بینالمللی در سال ۱۹۶۲ در شهر فلورانس که در آن زمان پایتخت مد ایتالیا بشمار میرفت، آغاز شد و اولین فشن شو والنتینو جوان در کاخ پتزی مورد استقبال بی نظیری قرار گرفت.
اولین مجموعه لباسهای این برند بخاطر استفاده از نوع خاصی از رنگ قرمز در لباسهایی که بعدها به نام ” قرمز والنتینو” شهرت یافت، به شدت مورد توجه قرار گرفتند. این برند به سرعت وارد مسیر موفقیت شد و از آن پس در هر سال در هر یک از نمایشهای مد سالانه خود یک لباس قرمز طراحی و ارائه میکند. علامت V که نماد این برند است، به نشانهی پیروزیهای متعدد ولنتینو برای آن طراحی شد. در دهه ۱۹۶۰ او به یکی از محبوبترین طراحان لباس برای زنان خوشپوشی همچون ژاکلین کندی بدل شد و در سال ۱۹۶۴ ژاکلین کندی شش لباس سیاه و سفید به والنتینو سفارش داد که بسیار مورد توجه قرار گرفتند.
در سال ۱۹۶۷ والنتینو موفق به دریافت جایزه معتبر مد نیمان مارکوس شد. از بزرگترین مشتریان این برند در این دوره باید به اینارا آغا خان، ملکه پائولا از بلژیک، الیزابت تیلور و آدری هپبورن اشاره کرد. در سال ۱۹۶۹ اولین فروشگاه این برند در شهر میلان شروع به کار کرد و سال بعد اقدام به افتتاح دو بوتیک در شهرهای مهم نیویورک و رم کرد. در سال ۱۹۷۶ و با آغاز بکار بوتیک این برند در شهر توکیو، فعالیتهای این برند در آسیا قوت بیشتری گرفت و در سال ۱۹۷۸ نیز اولین عطر این برند با نام والنتینو پرفیوم گالا در پاریس رونمایی شد.
برند والنتینو و موفقیت در بازارهای بین المللی
گاراوانی برای گسترش هر چه بیشتر فعالیتهای خود دهه ۱۹۷۰ را در نیویورک گذراند، با این حال همچنان مرکز برند والنتینو در رم باقی ماند. در سال ۱۹۷۱ و با آغاز به کار خط تولید لباسهای مردانه، سیر موفقیتهای این برند سرعت بیشتری گرفت و خطهای تولیدی متعدد این برند شامل والنتینو گاراوانی، وانتینو رما
(Valentino Roma) و آر. ای. دی (R.E.D. Valentino) گردیدند.
در سال ۱۹۹۸ گاراوانی اقدام به فروش والنتینو به کمپانی عظیم ایتالیایی HdP نمود. در سال ۲۰۰۱ جولیا رابرتز در مراسم اسکار و به هنگام دریافت جایزه بهترین بازیگر زن یکی از زیباترین لباسهای شب این برند را بر تن داشت که بار دیگر توجهها را به این برند خلاق جلب کرد. در سال ۲۰۰۲ این برند به کمپانی تولید پوشاک مارزوتو واگذار شد. با وجود این تغییرات مدیریتی این برند همچنان با قدرت پیش رفت و موفق شد جایگاه خود در دنیای مد را به خوبی حفظ نماید.
در سال ۲۰۰۸ گاراوانی آخرین مجموعه از لباسهای خود را با درخشش سوپر مدلهایی همچون نائومی کمپل، کلودیا شیفر و اوا هرزیگووا به روی صحنه برد. “ولنتینو آخرین امپراتور” یک فیلم مستند بلند از این طراح است که در جشنواره بین المللی فیلم ونیز سال ۲۰۰۸ به نمایش درآمد. این فیلم به تهیه کنندگی و کارگردانی Matt Tyrnauer، خبرنگار ویژه مجله Vanity Fair ساخته شد. فیلم از ولنتینو و دایره درونی او پیرامون رویدادهای مختلف روایت میکند.
پس از بازنشستگی گاراوانی ، الساندرو فاکینتی (Alessandra Facchinetti) جایگزین او گردید. در سالهای بعد، این برند با افتتاح فروشگاههایی در شهرهایی همچون بانکوک، بوئنوس آیرس، دالاس، و هونولولو نشان داد که دوران موفقیتها و محبوبیت این برند به پایان نرسیده است.
طراحان بعدی این برند ماریا گرازیا چِری و پیر پائولو پیکولو بودند که تا به امروز نیز به فعالیت در مجموعه عظیم والنتینو در طراحی لباس ، کیف ، کفش و عطر این برند به فعالیت خود ادامه میدهند. ولنتینو طی سالهای گذشته برندی بسیار موفق بوده و در مراسم بسیار مهمی همچون گلدن گلوب و اسکار در درخشش ستارههای سینما و تلویزیون نقش انکارناپذیری داشته است. به جرات میتوان اذعان کرد خانه مد والنتینو از همان نخستین روزهای افتتاح خود با استقبال بینظیرمشاهیر هالیوود مواجه شده و تا به امروز نیز توانسته محبوبیت خود را در میان چهرههای معروف جهان حفظ نماید.
https://vista.ir
افکارتان را باما در میان بگذارید
برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید .