دسر نیمه یخی Semi-Freddo
«نیمه یخی» نامی است که به طیف وسیعی از دسرهای یخ زده اطلاق می شود که می توانند شامل لایه های کوکی یا کیک هایی با ژلاتو، موس یا کیک خرد شده و میوه باشند. اگر چه یخ زده است، اما آن را زمانی که بیش از حد سفت و سخت است، سرو نمیکنند.
یکی از خوشمزهترین دسرهای ایتالیایی که میتوانید درست کنید همین دسر می باشد، که فوق العاده جذاب و خوشمزه است همانطور که از اسم آن پیداست یک دسر نیمه یخی است که پیشنهاد می کنیم حتما با انبه یا موز درست شود. بافت تشکیل سمیفردو مانند یک موس یخی هست و معمولا سمیفردو را از تركيب بستني و خامه درست ميكنند و در ايتاليا بيشتر از “جلاتو” در ترکیب آن استفاده میشود.
مواد لازم:
- انبه ۲ عدد
- تخم مرغ ۳ عدد
- شکر ۶ قاشق غذاخوری
- خامه فرم گرفته ۱پیمانه سرپر (۲۰۰میلی لیتر)
- خلال پسته به میزان لازم
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- پودرهل 2/1 قاشق چای خوری
- زعفران غلیظ دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- اندازه قالب لوف ۲۵×۱۲
ابتدا انبهها را فیله کرده و با ۳ قاشق غذاخوری از شکر، پودر هل و زعفران داخل مخلوط کن بریزید و میکس کنید . زرده و سفیده تخم مرغها را جدا نموده و سپس زرده را به انبه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
حالا سفیده را با ۳ قاشق غذاخوری باقیمانده شکر داخل کاسه مناسبی ریخته و روی بخار آب قرار دهید و هم بزنید تا زمانی که ذرات شکر داخل سفیده حل شود یا به اصطلاح سفیده کف کند و کمی بپزد. حال سفیده را از روی بخار آب برداشته و با همزن بزنید تا فرم بگیرد و به مخلوط انبه اضافه نمایید و آرام فولد کنید که پف آن نخوابد.
خامه قنادی را با همزن هم زده تا فرم بگیرد و آن را نیز به مخلوط اضافه و فولد کنید. اگه خامه کامل با مایه میکس نشد و حالت گلوله گلوله داشت اصلا نگران نباشید و بگذارید در آن حالت بماند و زیادی هم نزنید. این گلولهها بعد اینکه دسر بست و برش زدید بصورت تکه های سفیدی ظاهر میشوند که زیبایی خاصی به دسرتان میدهند، مقداری مغز پسته نیز داخل آن بریزید.
ریختن در قالب
قالب لوفی که استفاده می نماییم جنس سیلیکونی دارد که آن را چرب کرده و یک کیسه فریزر را باز نموده و داخل قالب میگذاریم به طوری که از لبه ها اضافه داشته باشد.(چرب کردن قالب هم به این خاطر است که کیسه فریزر به آن بچسبد و تکان نخورد). کف قالب را دست و دلباز خلال پسته بریزید و مایه را روی آن ریخته، سطح آنرا صاف نموده و تا 24 ساعت در فر بگذارید.)
دسر را باید همان موقع که سرو می کنید میل نمایید زیرا در دمای محیط آب می شود.
افکارتان را باما در میان بگذارید
برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید .