وبینار گردشگری اتاق مشترک ایران و ایتالیا با عنوان “گردشگری و اقتصاد” به همت کمیسیون گردشگری اتاق ایران-ایتالیا در تاریخ 1399.08.30 با حضور سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، رئيس بخش تجاري و اقتصادي سفارت ایتالیا در ایران، مدیران حوزههای گردشگری فرهنگی و نوآوری از اتحادیه اروپا، مدیران ارشد صنعت گردشگری کشور ایتالیا و همچنین روسای شاخههای مختلف صنعت گردشگری ایران برگزار گردید.
در ابتدا ریاست اتاق مشترک ایران و ایتالیا، آقای مهندس پورفلاح از کلیه سخنرانان و مهمانان بمنظور حضور و مشارکت در این وبینار تشکر کرده و ابراز امیدواری کرد که با این هم اندیشی و تبادل اطلاعات بشود فرصت های از دست رفته در حوزه گردشگری را زنده کرد و حتی در شرایط تحریم و کرونا، و پس از عادی شدن شرایط، بتوان زیرساخت های لازم را برای بهره برداری مطلوب کشورها ایجاد نمود. وی در ادامه از عالیجناب دکتر بیات، سفیر محترم ایران در ایتالیا، بمنظور سخنرانی افتتاحیه دعوت بعمل آوردند.
آقای دکتر بیات، ضمن تشکر از اتاق مشترک ایران و ایتالیا جهت برگزاری این وبینار، از صنعت گردشگری به عنوان یکی از موارد مهم و قابل توجه در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشورها نام برده و آن را عامل مهمی در ایجاد تعاملات فرهنگی و اجتماعی دانست. وی اظهار کرد که ایران با 33000 سایت ثبت ملی، 24 سایت جهانی و بیش از یک میلیون سایت تاریخی، به عنوان یکی از 10 کشور برتر جهان در حوزه مقاصد گردشگری میباشد. آقای بیات ایتالیا را اولین شریک تجاری ایران در سال های 2017 و 2018 در اتحادیه اروپا خوانده و همین را نشان علاقه و وجود زمینه های بالقوه برای توسعه روابط تجاری دو جانبه دانست. وی تحریم معاملات بانکی و شرکت های هواپیمایی و حتی توقف سوخت رسانی به هواپیماهای ایران در فرودگاه ها را از جمله موانعی برشمردند که موجب آسیب صنعت گردشگری دو کشور شده و در خاتمه بر رفع این موارد تاکید کردند.
سخنران بعدی این برنامه، آقای دکتر دی جاچینتو، مدیر بخش توسعه اقتصادی و تجاری سفارت ایتالیا در ایران (ایچه) بود که به نمایندگی از سوی سفیر ایتالیا در ایران در این وبینار شرکت کرد. وی ارتقاء اطلاعات، کمک و تسهیل روابط بین شرکت های ایتالیایی و ایرانی را بخشی از وظایف این نهاد برشمرده و از استراتژی جدیدی که هدف آن توسعه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی بین دو کشور با پشتیبانی کامل وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایران میباشد، خبر داد. مدیر ایچه گفت قرار است هیاتی از نهادهای کارآفرینی و مسئولان ایرانی در بخش میراث فرهنگی به ایتالیا سفر کنند و اظهار امیدواری کرد که این اتفاقات روابط فرهنگی دو کشور را بیش از پیش گسترش بخشد.
وی درپایان ضمن تشکر از اتاق مشترک ایران و ایتالیا، ابراز امیدواری کرد که همکاری های میان دو کشور تداوم یافته و رو به پیشرفت باشد.
بدنبال ارائه سخنرانی آقای دکتر دی جاچینتو، آقای مهندس پورفلاح، ضمن گرامی داشتن یاد و خاطره آقای دکتر الساندرلو، ریاست (فقید) پیشین اتاق ایتالیا ایران، ایشان را همواره یک دوستدار واقعی ایران و یار و همراه کلیه ایرانیان دانسته و از آقای داگاتا دبیرکل محترم اتاق ایتالیا ایران بمنظور ایراد سخنرانی خود دعوت بعمل آورد.
آقای دکتر داگاتا، دبیرکل محترم اتاق ایتالیا-ایران جهانگردی، به ویژه در دوره بعد از کووید 19، را موضوع مهمی دانست که باید بر روی آن تمرکز نمود و گفت باید پایداری، دیجیتال سازی و انعطاف پذیری بیشتری در این صنعت وجود داشته باشد تا اتفاقاتی مانند کرونا باعث زمینگیری کامل این حرفه نشود. وی افزود، گردشگران و بازدیدکنندگان ایرانی بسیاری به بازدید و سفر به کشور ایتالیا علاقمند هستند و ارقام، آمار رو به رشدی را نشان می دهند. اما پاندمی کووید-19 فشار بسیار زیادی بر روی صنعت گردشگری وارد آورده و هنوز این صنعت مشکلات زیادی پیش رو دارد. آقای داگاتا اضافه کرد گردشگری محرک رشد اقتصادی است و کشورهای ایران و ایتالیا که هردو از فرهنگ غنی، باستانی و هزاره برخوردار هستند میتوانند از این مهم بهرهبرداری کنند چراکه اگر فرهنگ و سنت یک کشور شناخته نشود، کار در آن کشور را نمیتوان آغاز کرد. با اینحال گردشگری را باید پس از کرونا نیز تقویت نمود و دو کشور دوست ایران و ایتالیا میتوانند در زمینههای زیرساخت مانند صنعت هتلداری، پذیرایی و صنایع وابسته مرتبط با آن با یکدیگر همکاری داشته باشند.
سخنران بعدی این وبینار خانم مهندس شهابی، دبیرکل اتاق ایران-ایتالیا بود، که ضمن قدردانی از حضور کلیه مدعوین و سخنرانان به شرایط بحرانی حاکم بر کشورها ناشی از ویروس کرونا اشاره و بخش گردشگری را از پرآسیبترین بخشهای اقتصادی جهان قلمداد نمود که متحمل ضرر و زیان وصف ناشدنی شده است.
دبیرکل اتاق ایران- ایتالیا با اشاره به خبرهای خوشایند اخیر در مورد کشف واکسن کرونا که در آینده منجر به عادی شدن نسبی شرایط اجتماعی و اقتصادی و بهویژه گردشگری و باز شدن مرزها بمنظور تردد گردشگران خواهد شد، شرایط پساکرونا را متفاوت از گذشته توصیف نموده و افزود: طبق پیشبینی کارشناسان UNWTO در شرایط پساکرونا گردشگری داخلی سریعتر از گردشگری خارجی به راه خواهد افتاد و مقررات سختگیرانه و پیچیده که در گذشته در فرودگاهها و مرزها اعمال میشدند در شرایط پساکرونا کمتر اجرا خواهد شد. مردم به سفرهای ارزانتر، موسسات متخصصتر و اقامتگاههای خصوصی و به دور از جمعیت، علاقه بیشتر نشان می دهند وی ، با توجه به تغییرات پساکرونا، بر نقش کلیدی اتاقهای مشترک بهویژه اتاق ایران- ایتالیا اشاره کرد و گفت که این اتاق آمادگی کامل جهت ارائه کلیه اطلاعات مرتبط با گردشگری ایران و ایتالیا را به علاقمندان را دارد. خانم مهندس شهابی از آمادگی این اتاق بهمنظور ارتباط کلیه شرکتها، دستاندرکاران و مسئولین گردشگری دو کشور به یکدیگر خبر داده و بر حمایت از استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان که در زمینه گردشگری خلاق فعالیت می کنند تاکید نمود. وی در پایان از کلیه کسانی که تاکنون به ایران سفر نکردهاند دعوت نمود که ضمن بازدید از این کشور باستانی با فرهنگ غنی و طبیعت خیرهکننده مهمان مردم خونگرم، مهماننواز و صلحجوی ایران باشند.
بخش اول وبینار با سخنرانی سرکار خانم مهندس شهابی به پایان رسید.
بخش دوم این وبینار در پنج نشست مختلف با مدیریت آقای شیرکوند رئیس کمیسیون گردشگری اتاق مشترک ایران – ایتالیا و تلاش اعضای این کمیسیون خانمها نقوی، ارشادپور و آقایان اخوان، وارطانوسیان، پزشکیان و با محوریت موضوعات ذیل با حضور کارشناسان و مدیران داخلی و بین الملل آغاز شد:
نشست اول (First Face to Face Webinar )
موضوع: جايگاه گردشگري در برنامه توسعه اقتصادي
مهمانان: جناب آقاي دكتر محمد قاسمي، مدیرکل بازاریابی و تبلیغات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
آقای دکترآنتونیو بارونه، مدیرکل مسیرهای فرهنگی اتحادیه اروپا
نشست دوم(First stage)
موضوع: نقش و تاثير گردشگري فرهنگي بر اشتغال ملي و منطقه اي
مهمانان:
جناب آقاي علی اکبر عبدالملکی: رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق ایران
جناب آقاي حرمت الله رفيعي : رئیس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران
خانم دکتر اِلنا توسِلي: از وزارت امورخارجه ایتالیا در خصوص Made in Italy Promotionو کارشناس گردشگری Halal
آقاي دکتر وینچنزو زاپينو: مدیرکل تارگت یورو متخصص در توسعه فرهنگی، گردشگری و سیاست های شهری
نشست سوم (Second Face to Face Webinar)
موضوع: تاثير گردشگري در رشد كارآفريني مستقيم و غير مستقيم
مهمانان:
جناب آقاي ابراهیم پورفرج: رئیس جامعه ي تورگردانان ايران
آقاي دکتر لوچیانو مورناکي: مدیرکل بازرگانی هلدینگ تورینگ کلاب ایتالیانو
نشست چهارم(Second Stage )
موضوعات:
تاثير گردشگري الكترونيك و استارتاپ ها در جلوگيري از سقوط
صنعت گردشگري در فضاي فعلي و رشد آن در دوران پسا كرونا
مهمانان:
جناب آقاي محمد ایروانی و جناب آقای بهنام راوندی از اعضای اتاق مشترک ایران و ایتالیا
آقاي دکتر وینچنزو ليپاردي: اولین بنیانگذار مرکزرشد و توسعه حوزه نوآوری جنوب ایتالیا و موسس و رئیس شرکت(SPICI)
آقاي دکتر ماریانو ايادانزا: مدیرکل نوآوری و فن آوری حوزه اروپا
نشست پنجم: (Third Stage)
موضوع: چگونگي پايداري صنعت گردشگري در شرايط سخت كنوني و برنامه ريزي براي دوران پسا كرونا
مهمانان:
جناب آقای حسین الا بداشتی: مدیر گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
سرکار خانم زهرا نقوی: نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران و ایتالیا
آقاي دکتر جولیو لاتانزي: مدیر کل شرکت تورینگ کلوب ایتالیا
آقای دکتر انزو زانگریلی: عضو تیم شورای عالی مشاورین EVIA EUROP
در پایان وبینار، آقای مهندس پورفلاح ریاست اتاق مشترک ایران-ایتالیا ضمن تشکر مجدد ازرئیس و اعضای محترم کمیسیون گردشگری و کلیه سخنرانان، مهمانان و همکاران اتاق مشترک ایران و ایتالیا، از همه افرادی که در فضای اینترنتی پیگیر این برنامه بودند و آن را مشاهده کردند، قدردانی نموده و ابراز امیدواری کردند که با کمک کشور بزرگ ایتالیا از گنج مغفول گردشگری و شاخه های مختلف آن اعم از تاریخی، فرهنگی، طبیعت، سلامت و ورزشی به درستی استفاده نماییم و مقوله گردشگری حتی در شرایط تحریم و کرونا نیز جدی گرفته شود و به سودمندی آن بیشتر از پیش باور داشته باشیم.
جهت دریافت متن کامل سخنرانی ها و توضیحات به سایت اتاق ایران و ایتالیا به نشانی www.iiccim.ir مراجعه فرمایند.
افکارتان را باما در میان بگذارید
برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید .