اوسّوبوکو یک خورش ایتالیایی میباشد، که از گوشت بالای ران گاو تهیه میشود.
برای تهیه این غذا گوشت طوری برش میخورد که استخوان در مرکز آن قرار میگیرد و مغز استخوان در حین پخت جوشیده و سوراخ میشود و تمام طعم غذا داخل استخوان آن میباشد. اوسّوبوکو یعنی سوراخ استخوان، که اسم این خوراک برگرفته از آن است.
مواد لازم برای 3 یا 4 نفر:
- گوشت ران گاو مخصوص اوسّوبوکو با استخوان به قطر ۲ تا ۳ سانت (۷۰۰ گرم) ۲ تکه
- رز ماری تازه ۱۰ گرم
- هویج ورقه شده ۱۰۰ گرم
- شقاقل یا هویج سفید ورقه شده ۱۰۰ گرم
- ریشه کرفس یا دو شاخه ساقه کرفس ورقه شده ۱۰۰گرم
- پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد
- حبه سیر خرد شده ۲ عدد
- رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه خرد شده ۱ عدد کنسرو ۴۰۰ گرمی
- آب گوشت 2/1 پیمانه
- برگ بو ۳ عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
- سرکه سیب ۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده به مقدار لازم برای تزئین
گوشت را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و رزماری خوب سرخ میکنیم و در ظرف مخصوص فر یا قابلمه قرار داده و سبزیجات خرد شده را روی گوشت ریخته و کنار میگذاریم.
پیاز و سیر را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون کمی تفت داده و، رب گوجه را حین تفت دادن، اضافه میکنیم.
گوجه کنسروی، آب گوشت، سرکه، برگ بو، نمک و فلفل را هم اضافه کرده و تقریبا پس از دو دقیقه که جوشید، سس آماده شده را به گوشت اضافه میکنیم.
این خوراک را در فر با حرارت معمولی (بدون باد داغ ) ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲ تا 5/2 ساعت میپزیم. اگر غذا را روی اجاق گاز درست میکنید به مدت دو ساعت و نیم با حرارت خیلی ملایم طبخ کنید.
بعد از پخت کامل هنگام سرو غذا باید مراقب باشید بافت گوشت له نشود و روی آن را با کمی جعفری خرد شده تزیین کنید.
این خوراک معمولا با برنج ریسوتو ایتالیایی سرو میشود. ولی در ایران میتوان پلو زعفرانی ایرانی را در کنار آن قرار داد.
افکارتان را باما در میان بگذارید
برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید .